OBSERVACIÓ DEL CEL NOCTURN 1R ESO (26/III/2015)

OBSERVACIÓ DEL CEL NOCTURN 
1R ESO (26/III/2015)
Al final, va entrar els mestral i se va emportar tots els núvols que ens feien patir i vam poder gaudir amb l'observació. Van acudir 40 alumnes de 1r d'ESO i membres de les seves famílies.
Marià Cano ens va oferir una entretinguda i didàctica exposició sobre els estris que s'utilitzen en astronomia i les descomunals proporcions de l'Univers, tant quant a distàncies entre astres com entre diàmetres i volums.
Després, mentre Marià posicionava el telescopi, l'alumnat va utilitzar els planistels que havien construït a classe i vam conseguir identificar les constel·lacions, estrelles, galàxies i planetes que es podien observar: l'Ossa Major, l'Ossa Menor, el Lleó, Orió, Taure, la nebulosa d'Andròmeda, Júpiter, Sirius, Castor i Pollux, …


Amb el telescopi posicionat, tothom vam poder observar els cràters i mars de la Lluna, que estava en creixent; i després, amb gran emoció, vam contemplar Júpiter amb les mateixes 4 llunes aliniades que va descobrir Galileu cap al 1610 amb el seu rudimentari telescopi. Aquest descobriment va ser un dels factors que van contribuir a que Galileu proposés que la Terra no era el centre de tot l'Univers, donat que Júpiter també tenia 4 astres que giraven al seu voltant (Ganimedes, Cal·listo, Ió i Eruopa).

(Aquesta imatge no és nostra, però s'assembla molt al que vam veure)
Podeu veure les imatges d'aquella nit al següent enllaç.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CURS 2022/2023

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

Fira de Ciències Maig 2023