OBSERVACIÓ DEL CEL NOCTURN 1R D'ESO


El passat divendres, 5 d’abril, l’alumnat de 1r d’ESO i les seves famílies van poder gaudir de l’activitat d’observació del cel nocturn. L’activitat està inclosa dins de la programació de la unitat de l’Univers, de la matèria de Biologia I Geologia, de 1r d’ESO. El tema s’ha estat treballat a l’aula durant les darreres setmanes a partir de treballs en grup i exposcions orals.





Des de la matèria de Matemàtiques, al llarg del curs, també s’ha treballat a les aules el tema de les distàncies a l’Univers. Aquella nit, el professor de matemàtiques, Marià Cano, va escenificar amb esferes de diferents tamanys les proporcions entre les mides dels astres més importants per a natros, el Sol, la Lluna i la Terra, i les distàncies que els separen.
Van assistir gairebé 50 alumnes acompanyats per familiars i amics i tres professors.
La nit va ser molt neta i es van poder visualitzar les diferents constel·lacions que el cel primaveral de primers d’abril ofereix a les primeres hores de la nit: Orió, Bover, el Lleó, la Verge, Gèminis, l’Àuriga, Taure, l’Osa Major i l’Ossa Menor, ... L’alumnat les havia pogut localitzar prèviament amb un planistel que s’havien construït a l’aula i amb el programa Stellarium que s’havien descarregat a l’ordinador.





Per una altra banda, comptàvem amb dos telescopis, un de reflector i l’altre refractor, i amb ells vam poder observar amb més detall els cràters i mars de la Lluna creixent, i Júpiter i les seves 4 llunes -Io, Calixt, Europa i Ganímedes-.

En aquest àlbum podeu veure les fotos que vam tirar aquella nit mentre Marià feia la seva exposició i mentre tant pares i mares com alumnes assajaven amb l'ús del planistel.

https://goo.gl/photos/8dyjMWsbsEKLpukN9



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CURS 2022/2023

DISSECCIÓ DE RONYONS DE CORDER A 3R D'ESO

Fira de Ciències Maig 2023